UVOD

Za početak, da se predstavim. Ja sam Iva, imam 36 godina, majka sam troje djece. Po zanimanju sam arhitekt. Već dulje vrijeme sam razmišljala o pokretanju bloga koji bi obuhvatio širi spektar mojih interesa. Planiram pisati o arhitekturi, interijerima, minimalizmu kao stilu života, fotografiji, ali i o diy projektima, organizaciji doma, radionicama za djecu itd.

Nastojat ću kroz before/after fotografije te tlocrtna rješenja približiti vam proces projektiranja i uređenja doma. Odgovorima na najučestalija pitanja i problematiku uređenja životnog prostora, možda nekome učinim i uslugu.

Još jedna bitna stavka bit će minimalizam. U naslovu je stavljen namjerno na prvo mjesto jer mi se čini da u zadnje vrijeme taj minimalizam kao da nestaje. Na papiru je on još uvijek prisutan, ali ljudima je danas svašta dostupno i često gledam pretrpane prostore, ormare, životne rasporede… Mislim da je bitno osvijestiti se i pokušati reduciranjem viškova svih tipova i vrsta iz svog života i prostora te uvođenjem minimalizma zapravo doći do kvalitetnijeg življenja. Prepoznati kad i koliko je dovoljno, u svemu što radimo.

Od tuda i naziv: minimalizam. život. prostor.

Uvođenjem minimalizma u život, uvodimo minimalizam i u životni prostor. Pritom ne mislim nužno na interijere čistih jednostavnih linija, minimalizam kao koncept se može primijeniti na razne stilove. O tome ćete čitati više u mojim budućim tekstovima.

Iva

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: