Kuća M

Nakon nekoliko tekstova, vrijeme je i za jedan projekt iz našeg obiteljskog ureda Projekting d.o.o. Od svih objekata, nekako je najljepše i najintimnije projektirati nečiji životni prostor. Da bi to bilo uspješno, potrebno je dobro poznavati životne navike investitora, načine na koji oni planiraju koristiti prostor.

Ovdje je riječ o obiteljskoj kući u Sesvetama , projektiranoj na parceli veličine 724m2 za tročlanu obitelj. Natkrivenim parkirnim mjestom se naslanja na susjednu kuću, pri čemu se providnim brisolejima daje naznaka zelenila u nastavku parcele. Sam volumen objekta je jednostavan, izmaknut u odnosu na susjednu kuću. Kuća ukupno ima 213m2.

U prizemlju je smješten ulaz sa wcom i garderobnim ormarom, te se pristupa velikom otvorenom prostoru. Čine gakuhinja s otokom, blagovaonica i dnevni boravak . Staklenim stijenama su povezani sa natkrivenom terasom koja gleda prema jugu.

Od pomoćnih prostorija u prizemlju je velika ostava koja ima direktan izlaz prema otvorenom garažnom mjestu, što je praktično kod unošenja namirnica. Bočno pozicionirano je i vanjsko spremište, čime se iskoristio dio prostora ispod stubišta.

Na katu su smještene tri sobe: dječja, roditeljska i radna, zatim garderoba te velika kupaonica. Cijelom duljinom hodnika dodani su ormari. Spavaće sobe imaju izlaz na polunatkrivenu terasu.

Kompletno oblikovanje je jednostavno, volumeni su bijele boje sa tamnim detaljima aluminijske bravarije i brisoleja, dok su ulazna vrata predviđena u toploj nijansi drveta. Ostatak parcele će se maksimalno ozeleniti kako bi se postigla što veća privatnost u odnosu na susjedne kuća. Sve u svemu jedan lijepo razrađen prostor, veselimo se realizaciji.

Da li je ovo možda blizu vaše kuće iz snova?

Iva

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: