Kuća P

Na ovaj projekt obiteljske kuće je naš ured Projekting d.o.o. posebno ponosan. Investitori su bračni par koji su odlučili napraviti kuću u okolici Oroslavja. Njihova ideja o dizajnu kuće je bila kompletno drugačija od ove, ali su se prepustili i odlučili vjerovati arhitektu. Hvala im na tome!

Kuća je smještena na terenu s izrazitim padom, pa smo je odlučili tako i posložiti, da ostvari što bolji kontakt s terenom. U najdonjoj etaži je smještena dvostruka garaža ,vešeraj,vinski podrum i velika konoba za druženje s kuhinjom i kaminom. Investitori su gurmani koji vole priređivati zabave i taj prostor im je bio jako bitan. Kao i ideja da se zabava može prenijeti van na dvorište.

Kuća sa terasama ima oko 320 kvadrata. Od lokalne gradnje smo preuzeli oblik tipične dvostrešne kuće ali smo ju interpretirali na moderniji način. Pokrov limom koji se prelije i na zidove, pergola koja prati oblik kuće i izlazi prema terasi dodatno naglašava dizajn te hrabro oblikovanje samo su podcrtali arhitektonsko rješenje.

Tlocrt prizemlja

Tlocrt kata

Na katu je smješten ulaz sa garderobom, wc, dnevni boravak s natkrivenom terasom, te pomoćna kuhinja s ostavom. Investitorima je ta kuhinja, budući da žive sami, ciljano manjih dimenzija i sadrži sjedenje samo na kuhinjskom otoku.

Tlocrt potkrovlja

Na katu je velika spavaća soba s garderobom i terasom natkrivenom interesantnom pergolom, velika kupaonica i soba koju koriste kao radnu i po potrebi postaje soba za goste.

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: