Minimalizam i Uskrs

Ove godine sam bila preokupirana što privatno što poslovno i Uskrs me dočekao skoro nepripremljenu. U jedno popodne sam pripremila dekoraciju, koristeći samo ono što sam imala kući i jako sam zadovoljna rezultatom.

Na jednostavni pladanj iz jyska sam stavila podlogu od prirodnih vlakana, i gore posložila plastična jaja nemarno bojana akrilnim bojama. Na pladanj sam nalijepila natpis napravljen sa dymo labelmakerom, kojeg koristim za sve i svašta…od ukrašavanja poklona, čestitki, do označavanja posuda sa hranom i deterdžentima, stvarno proizvod za svakog minimalista!

Jednostavan stalak za bilješke i fotografije sam jednostavno dekorirala sa dvije grane, nekoliko drvenih kvačica, crno ofarbanim plastičnim jajima i crnim albumom za slike. Opet sve što sam već imala doma. Dymo aparatić za etikete i ovdje je odigrao malu ulogu s natpisima. Bijele flomastere uvijek imam u upotrebi, u više debljina, jednako ih koristim i kao crne, a znaju dati super efekt.

vazu sam davnih dana uzela u Kik-u za neku smiješnu cijenu. Unutra sam stavila suhe biljke ubrane u šetnji uz more.

Jaja sam farbala koristeći crveni kupus, ocat i sol. Djeca su u dvorištu nabrala trave i svijeća i to smo stavili u čarape, skuhali sve skupa i sotavili nekoliko sati u toj ljubičastoj vodi. Rezultat su divna plava/zelena/ljubičasta jaja, ovisno o prirodnoj boji ljuske. Odbijam koristiti toksične umjetne boje pored toliko mogućnosti koje nam daju organske namirnice. Borovnice, špinat, peršin, ljuska luka, cikla, kurkuma…..izbora koliko želiš!

Kako ste vi ukrasili svoj dom? Šareno ili slično kao ja? Želim vam blagoslovljen Uskrs, uživajte sa svojim obiteljima!

Iva

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: