Novi raspored za Anteu

Polako dovršavam tlocrte za dobitnike nagradne igre, pa je vrijeme da vidite s kakvim su se problemima u tlocrtu suočile dobitnice.

Prva je na redu Antea, čiji je stan trenutno u roh bau izvedbi, i samo su srećom izvedeni nosivi zidovi. Postojeći tlocrt je bio pun bačenog prostora, mračan i za današnje pojmove standarda nefunkcionalan.

Antea je htjela da joj preprojektiram stan te da pokušam ubaciti još jedan zahod. Sve sam izvela bez da sam dirala otvore i nosive zidove.

Tlocrt prije

Zatvoreni hodnici su ovaj stan i vizualno i funkcionalno smanjili. Nezgodna pozicija kamina je prostor ionako male blagovaonice dodatno skratila.

Kupaonica je bila dosta velika ali jako nelogično isprojektirana, pri čemu je kada stavljena u nišu gurnutu prema dječjoj sobi. Ta dječja soba unatoč kvadraturi nije odavala dojam prostranosti, već je namještaj bio loše organiziran. Druga dječja sobe je bila mala i sa malo prostora za odlaganje.

Tlocrt poslije

Za početak sam otvorila ulazni prostor, iza kutne garniture sam stavila lagani paravan koji će malo distancirati vizualno prostor i izgledat će atraktivno. Premjestila sam kamin budući da više nisam imala ograničenja s vratima. Prostor dnevnog boravka se jednostavno nastavio prema spavaćem traktu i cijeli prostor djeluje puno povezanije i čišće.

Kuhinju sam formirala unutar niše, pri čemu sada Antea ima i više prostora za ormariće.

Dodala sam mali zahod i preprojektirala kupaonicu, pri čemu sam unutar niše dobila tuš. Sobe su dobile novi izgled i puno su funkcionalnije. Veća soba sada ima logičan i otvoren ulaz sa jasno posloženim namještajem. Problem odlaganja stvari u manjoj sobi riješila je mala garderoba, odvojena ugradbenim kliznim vratima.

Roditeljska soba je dobila mali predprostor i puno prostora za ugradbene ormare. Predsoblje je sada manje kvadrature ali je preglednije.

Antea je svojim novim tlocrtom jako zadovoljna i veselim se vidjeti slike nakon radova. Kako se vama sviđa?

Iva

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: