Soba za dvoje djece i 2 rješenja

Druga dobitnica nagrade na giveawayu je Katarina, koju je mučilo kako namjestiti sobu u potkrovlju za dvoje školske djece.

S obzirom da iznad stana ima i tavansku prostoriju s prozorom, zanimalo ju je da li je izvedivo povezati stan unutarnjim stubištem i osposobiti taj prostor u funkciju još jedne dječje sobe.

Tlocrtno rješenje sobe

Katarinu je mučila organizacija dječje sobe u potkrovlju s jednim krovnim prozorom. Baš pod tim prozorom sam organizirala radni kutak za djecu, kako bi oboje dobili dovoljno prirodne dnevne svjetlosti. Na radni kutak se nastavljaju ormari za pohranu odjeće sa ladicama u donjoj zoni. Svako dijete je dobilo i svoj privatni dio sobe sa krevetom i policama te zatvorenim odlaganjem. Soba ima nešto više od 15m2 tako da je bilo sasvim dovoljno mjesta da se sve želje vlasnice ispoštuju.

Tavanska soba

Tlocrtno sam joj posložila i ideju u kojoj bi se stan povezao sa tavanskom prostorom koji ima prozore. trenutno imaju smo nezgodne strme ljestve koje su vezane preko terase sa tavanom. Ovako bi se dio dječje sobe odvojio u malo montažno stubište, ispod njega bi dobili malu ostavu. Dječja soba na donjoj etaži bi bila sasvim solidnih dimenzija. Na gornjoj etaži bi dobili drugu dječju sobu, te malu ostovu uz par niša za ormare. Montažne ljestve sa terase bi se uklonile i dobili bi i terasu koja je funkcionalnija. Svakako, ova je varijanta financijski zahtjevnija i traži i konzultacije sa statičarem te dodatnu projektnu dokumentaciju.

Ima li vas još sa problemima oko opremanja dječjih soba?

Iva

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: