Rješenje tlocrta br.3

Vrijeme je da vam pokažem što sam napravila i od tlocrta treće dobitnice nagradne igre. Njezina kuća je tradicionalna sa puno pregrada i vrata, i njezina želja je bila dobiti moderan i otvoren prostor.

Srušili smo zid između dvije sobe, pri čemu naglašavam da treba angažirati statičara i po potrebi staviti gredu.

Prostor je otvoren, lišen svih nepotrebnih pregrada a vrata prema zoni blagovaone i dnevnog boravka se po potrebi mogu sakriti u zid. To je dosta zgodno rješenje za sve koji žele ponekad imati kompletno otvoren prostor.

Po želji vlasnice, kuhinja i veliki otok su smješteni u zajednički prostor, dok je blagovaonica smještena u prostoru do, povezana proširenim otvorom.

Dnevni boravak je opremljen sjedećom garniturom, dok su dvije fotelje sa konzolnim stolićem vizualno odijelile prostor prema kuhinji.

Kupaonica je preprojektirana, stavljen je veliki tuš umjesto kade. Ulazni prostor je bio dosta nezanimljiv, sa neiskorištenim prostorom u sredini. Tu smo predvidjeli odvojenu garderobu. Jedna vrata prema dnevnom boravku smo pretvorili u nišu, kako bi prostor hodnika postao i praktičan i zanimljiv. Najgora varijanta je hodnik koji je sam sebi svrha, uvijek je bolje imati nekakav prostor za odlaganje ili nišu. S druge strane niše je kazeta za ugradbena klizna vrata te prostor za biblioteku.

Od stare tradicionalno posložene kuće, do sasvim modernog tlocrta čistih linija. Kome bi još dobro došlo ovakvo poboljšanje tlocrta?

Iva

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: