Siječanjski detox doma

Gotovo svi su se u ovo doba godine obvezali na neke nove režime, odluke, detox dijete itd…pa zašto si onda ne poklonite i detox životnog prostora? U vrijeme kad kreće skidanje božićnih ukrasa, pretjerivanja s poklonima su nakrcala vaše domove nepotrebnim stvarima….jednostavno, nakon što pospremite ukrase s jelke (bacite one koje su dale svoje, pogotovo poluispravne lampice), nastavite dalje pročišćavati svoje dom.

Principa je nekoliko i s niti jednim nećete pogriješiti. Najteže i najvažnije je – pokrenuti se. Onog trena kada shvatite koliko se bolje osjećate kad svoj dom riješite nekog nepotrebnog balasta (koji zna često biti i emocionalni), neće vam biti teško nastaviti.

https://www.information-age.com/how-transition-data-hoarder-data-factory-123460155/

1.Svaki dan iznesite jednu vrećicu

Ovo je metoda za one koji ne vole popise već se usputno bave pročišćavanjem doma. Jednostavno je, ne oduzima puno vremena a efikasno ćete se riješiti viška. Uzmite si 20ak minuta u danu, i napunite jednu vrećicu stvarima koje vam više ne trebaju. To može biti iznošena odjeća, slikovnice i igračke koje su vam djeca prerasla i možete proslijediti, hrpe starih kablova i punjača, plastične posude nepoznatog porijekla….inspiraciju pronađite oko sebe.

Dobra stvar ove metode je da traje koliko god vama to treba da bi se osjećali dobro u svom domu. Izbrojite vrećice koje ste iznijeli van, iznenadit ćete se. Skladištenje istih u garaži se ne računa.

2. Prostorija po prostoriju

Sistem koji traži malo više vremena ali brzo se vide rezultati. Krenite od manjih prostorija i budite nemilosrdni. Za one koji vole vizualizirati ono što ih čeka, evo slike koju možete lako isprintati ili sačuvati u mobitelu, ukoliko posustanete ili vam ponestane energije i inspiracije:

3. u 30 dana do pročišćenog doma

Svaki dan prekrižite jednu stvar s popisa i za mjesec dana ćete živjeti u sasvim novom prostoru, a osjećat će se puno bolje i lakše. Neki dani su iznimno lagani i gotovi ste za 10 minuta (npr kutiju s lijekovima ćete brzo srediti) a oko nekih stavki će trebati malo dublje zaroniti u ormar.

4. 7 dana čišćenja

Za one koji brzo vole vidjeti promjenu, u tjedandana zaista možete transformirati svoj osobni prostor. Tempo je malo naporniji, ali isplati se!

Izaberite metodu i krenite. Izgubiti ne možete ništa, samo ono što ionako niste trebali!

Iva

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: