DIY Uskrsna jaja

U sjeni ovih vanrednih događaja, pandemije, izolacije, panike… bliži se Uskrs a društvene mreže su i dalje fokusirane na nesretni korona virus. U nadi da će sve ovo izaći na koncu na dobro, stavit ću par slika jednostavnog DIY projektića kako ukrasiti jaja.

Plastična jaja sam našla u TEDi-ju za 9kn, imaju i plastičnu vezicu, ali sam ju odlučila zamijeniti sa špagicom. Bojala sam crnom akrilnom bojom, treba pripaziti da bude dovoljn gusta jer inače klizne s plastike. Pripremite si odmah neki stalak na koji ćete ih objesiti da se suše.

Jedan dio sam bojala pomoću spužvastog aplikatora. Možete iskoristiti i najobičniju spužvicu za suđe koju ćete umočiti u boju, pripazite da je iscijeđena, kako bi dobili blagi prijelaz s bojom. Jaja pristisnite u spužvicu, rubove boje po potrebi utapkajte u suhi dio spužvice da bi prijelaz izgledao što prirodnije.

Možete izabrati bilo koju tamniju boju, ili prethodno tamno ofarbana jaja naglasiti sa svijetlom bojom. Neka sam farbala širokim plostnatim kistom, za malo dinamičniji izgled.

Nekoliko jaja sam obojala u crno i povezala ih špagom. Špagicu je potrebno na dva mjesta zalijepiti, da ne sklizne. Ja sam koristila pištolj sa vrućim ljepilom.

Ja nisam neki ljubitelj boja, ali ako vi jeste, slobodno si dajte oduška. Budite kreativni, uključite djecu u ukrašavanje, pokušajte se na sat vremena distancirati od kaosa koji nas okružuje. Slobodno mi pošaljite slike vaših jaja, veselim se vidjeti kako ste se inspirirali.

Iva

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: