Vintage Ikea stolci

Prije par dana sam nešto neobavezno pregledavala što ima na njuškalu i naletjela sam na nešto što mi je odmah privuklo pažnju. Vrlo povoljna dva ikeina stolca iz 80ih koje je za Ikeu dizajnirao Niels Gammelgaard. U 10 minuta sam dogovorila kupnju, i za 3 dana mi je stigao paket.

U startu mi je plan bio prefarbati ih ili u crnu ili u bijelu boju, međutim kad sam ih otvorila, bile su savršeno očuvane, do te mjere da im se boja nigdje nije ogulila niti izblijedila. Trenutno ostaju crvene, malo da mi razigraju stan, a uostalom i dobro se slažu sa vintage crvenim stokke dječjim stolcem iz mog djetinjstva. Prefarbati ih stignem uvijek.

Niels Gammelgaard je danski dizajner rođen 1944. i za Ikeu je dizajnirao više komada koji su postali kultni i danas na tržištu rabljenog amještaja postižu visoke cijene. Par ovih sklopivih stolaca u očuvanom stanju doseže od 260 funti na više. Ja sam ih platila 250 kuna.

Službeni naziv im je Ted Net , sklapaju se i dosta su praktične jer ne zauzimaju puno mjesta. Metalna konstrukcija i žičana ispuna izgledaju dobro u svim bojama.

Mi smo u stanu gdje smo odrasli imali sličan model, s istom konstrukcijom, samo što su sjedište i naslon bili bijele boje izvedeni od plastike. Pa eto, ako se moji roditelji sjećaju gdje su ih stavili u nekoliko selidbi koje smo obiteljski odradili u zadnjih desetak godina…javite se u inboks!

Osim ovih stolaca, Gammelgard je u sličnoj maniri dizajnirao i lounge stolac Jarpen, kauč, police itd..

https://i.pinimg.com/564x/90/7f/ec/907fec9d2b242c8aaa1f860c03eb8e3e.jpg
https://selency.imgix.net/08141075-9b50-4488-9732-99f10505e4ef/canape-moment-par-niels-gammelgaard-pour-ikea-de-1980_original.png?bg=FFF&fit=fill&auto=format%2Ccompress&w=579&h=475&meta_format=product_gallery_main&fm=jpg

Pratite što se prodaje na njuškalu ali i nekim stranim platformama kao što su amazon, ebay, vintage itd…stvarno se zna naći svašta. Možda i vi pronađete nešto za sebe.

Iva

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: